PINSE!

Da var premierleague (eller hvordan det nå staves) over. Det skal vi snakke minimalt om. Jeg tenkte at jeg skulle fortelle dere om båtlivet. Har jeg noen lesere som har båt?Uansett, man kan relatere det til både campiong og hytteliv om du legger godvilja til.

Her er bilde av båten vår:

IMG_1080

Ikke sant den er flott?

Hørt i havna lørdag kveld:

«Hva gjør du her?»

og jeg bare

«Jeg skal bare hente litt øl i kjøleskapet, jeg!»

og han bare

«Det her er ikke din båt, du har den båten med grå stripe og stygge gardinene du.»

Og jeg bare

«Lett å ta feil. Båt er båt.»

Hvis du fremdeles da er i tvil, så er båten på bildet den med grå stripe og… flotte, fluoriserende (ser det ut som) gardiner.

I løpet av det siste året (vi ble båteiere i juni i fjor en gang) har jeg merket meg et par ting som har blitt veldig viktig i forhold til livet til sjøs. De fleste merknader jeg har skrevet meg bak øret er rett og slett ting som går på hus..båtfreden, og som gjør det bittelitt enklere å bo under samme kalesje som noen som rykket ned endel plasser fra forrige fotballsesong.

-En tett kalesje. Dette investerte vi i for en månede siden, og stemningen har blitt adskillig bedre allerede. Båten blir jo dobbelt så stor når man faktisk kan bruke arealene under kalesjen, og ikke svømme rundt på dørken blandt våte puter og klissvått kjøkken.

IMG_0933

(Bildet er fra da det var ØSPØSREGNVÆR! og med ny kalseje med det veldig kos..!)

-Dør bak akter, som gjør at man kan gå rett ut på badeplatformen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg trodde tissen min revnet når jeg skræva over soldekket og ned på plattformen, det var definitivt ikke heller et flatterende syn når bikinien var på.

IMG_0588

-Nok alkohol. Det nytes alkohol både i båten, på båten, ved båten, ved ankring, bunkring, pakking, og putring. Den eneste dagen jeg er untatt alkoholen er hjemreisedagen, siden bilen står i havna og må rulles hjem på et tidspunkt. Men husk at promillegrensen til sjøes er 0,8, og bruk for faen sunn fornuft når du ferdes til havs! Jeg er så heldig at jeg er som regel sjåfør på veien og Torben er sjåfør til sjøs. En regel som passer meg utmerket, for da kan jeg bikke den 0,8 regelen med noen få enheter uten at jeg gjør noe ulovlig. Når det gjelder bil er jeg ALLTID edru, riktignok. Jeg rører heller aldri bilen «dagen derpå», så er det sagt!

IMG_1055

-Gode båtvenner. Venner som lar deg bruke dassen deres når din egen septiktakk er sprengeferdig og bobler over av kjøttkakerester. Ta gjerne også festene ombord i andres båter, da blir opprydningen mye enklere dagen etter. Sørg for at nabobåten alltid har fulladede batterier. Spis alltid frokost ombord i nabobåten, og skyld på at kjøleskapet er ødelagt.

IMG_1090 IMG_1091

-Gode batterier/Nye batterier. Også en av våre nyeste investeringer. Takk gud for 2×110 amp forbruksbatterier!

IMG_1044

-En god varmekilde. Ingenting er værre enn å måtte dele kroppsvarme når sidemannen er enda kaldere enn deg selv, og dele varme er -ikke- en romantisk gesjeft. Og ligge tynnkledd under hver sin dyne, er hyggelig. Basta! Vi har en gassvarmer, en vanlig varmeovn og en kupè-varmer (må være tilkoblet landstrøm) samt en diesel/parafinvarmer som varmer opp hele båten på et blunk når man ligger uttaskjærs. Vi bruker el-varme når vi har landstrøm og dieselvarmeren når vi er uten, det er guds gave for forholdet. Ja, de koster rundt 10.000-12.000 kroner, men er definitivt verdt sine kroner! Husk da også det jeg skrev om gode batterier, sesongen vår startet med at vi måtte tigge ladekabler og batterier av nabobåten når vi hadde brukt opp all strømmen vår. HVER morgen.

IMG_0958

Her har kapteinen pønta seg.

Ha en deilig båtsesong! Denne uka blir det litt endringer på bloggen min, håper dere tåler det! (Til det positive, selvsagt. Det må gjøres for at det skal bli enklere å blogge! Stay Tuned!

/Line Victoria

 

 

 

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s